featured
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yalova Sahilleri ” Koli Basili ” Tehditi Altında !

Yalova Sahilleri ” Koli Basili ” Tehditi Altında !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova sahilinde yer alan ve yıllardır bakımsızlıktan dolayı çatlayan ve bu çatlaklardan akan ” KOLİ BASİLİ ” halk sağlığını tehdit etmektedir.Yalova’da sahilin belirli noktalarında yer alan posektif atık boruları yıllardır bakımsızlıktan dolayı meydana gelen kırılma veya çatlaklardan dolayı sahile yakında noktalarda insanların çoğunlukla yüzdükleri noktalarda ” insan veya hayvan dışkısı ” görünmesine neden olmaktadır.

” SEÇİM DÖNEMİNDE VAATLERDE BULUNMAK KOLAYDIR “

SS Yalova Balıkçılar Kop. Üyesi Ayhan bey ile yaptığımız röportajda ; ” Seçim döneminde birçok vaatlerde bulunan Belediye Başkanı aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen neden halen halk sağlığını tehdit eden bu konu ile ilgili olarak önlem almamaktadır.Belediyenin bu konu için hızlı bir şekilde tedbir olması ve borunun gerekirse tamamının yenilenmesi gerekir.Söz konusu borunun yenilenmesi en fazla 15-20 bin TL civarında olacaktır. Belediye boru yenilemek yerine  Yalova sahillerini her yaz aileleri ile gelen en az 20-30 bin civarında vatandaşımızın sağlığı ile oynamaktadır ” dedi.

Yalova Sahilleri " Koli Basili " Tehditi Altında !

” RAPORLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR “

Belediyenin bazı yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan tahlil sonuçları gerTahlil sonuçları sadece göz boyamak amaçlı olarak gösterilmektedir.

 

Sahilde Karadan ve Denizden İzlenimlerimiz

Yalova sahilinde kısa bir süre öncesinde yapılan deniz suyu tahlillerinde ” HALK SAĞLIĞI AÇISINDA HERHANGİ BİR TEHDİT YOKTUR. DENİZ SUYU TEMİZ ” başlıklı yerel medyada haberler yayınlanmıştı.Yaptığımız incelemelerde belirtilenlerin aksine Yalova sahillerinin KOLİ BASİLİ ile dolu olduğu ve herhangi önlem alınmaksızın aktığı tespit edildi.

Nedir ” Koli Basili ” ?

Özellikle yaz aylarında koli basili ifadesi günlük hayatımıza girmeye başlar. Denizde, havuzlarda veya salgın çıkan yerlerdeki şebeke sularında koli basili bulundu şeklinde haberler duyabilirsiniz.

Koli basili = koliform bakteri

Koliform bakteri ifadesi uluslararası bir ifadedir ve bilimsel olarak da daha uygun bir ifadedir, bu nedenle koli basili yerine koliform bakteri ifadesi kulllanılmalıdır. Koliform bakteriler iki gruba ayrılır: Toplam koliform bakteriler ve fekal (ısıya dayanıklı) koliform bakteriler. Koli basili dendiğinde hemen her zaman Toplam koliform bakteri kastedilmektedir.

http://arsiv.taraf.com.tr/store/img/22000/kadikoy-sahillerinde-koli-basili-alarmi-23453-669x321.jpg

Koliform Bakteri hastalık yapar mı?

Koliform bakteri normal insanlarda hastalık yapmaz, ancak bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde veya küçük çocuklarda hastalığa neden olabilir.

Koliform Bakteriler Nerede Yaşar?

Koliform bakterilerin doğal yaşam yerleri kalın barsaktır. Daha açık olarak: sularda da görebildiğimiz koliform bakterilerin aslında temel olarak yaşadıkları yer insan ve hayvanların kalın barsaklarıdır, yani kalın barsaklarımızda ikamet eden mahalle sakinleri gibidirler, yan mahallede oturmak isterseler sorun çıkar: ya kendi mahallerinde kalacaklar ya da su-gıda vb. bulaşmadan sistemi kanalizasyon sistemi ile tamamen terk edeceklerdir. Ama her zaman bu başarılamayabilir ve sistemdeki bir hata, su veya gıdalara koliform bakteri karışmasına neden olur. Bu ne demek şimdi diyebilirsiniz. Şu demektir:

SUDA KOLİFORM BAKTERİ SAPTADIYSANIZ O SU İNSAN VEYA HAYVAN DIŞKISI İLE BİR ŞEKİLDE KARŞILAŞMIŞTIR: ya doğrudan suya dışkı karışmıştır, ya kanalizasyon borusundan içme suyu borusuna doğru sızıntı vardır, ya da tuvaletten sonra elini yıkamayan bir kişi o suya elini sokmuştur veya benzeri senaryolar. Ama sonuç nettir: O SUYUN İÇİNDE İNSAN VEYA HAYVAN DIŞKISI VARDIR (Özellikle de fekal koliform bakteri saptanmışsa).

Koliform bakteri zaten insanda varsa, suyla veya besinlerle tekrar vücudumuza girmesinde ne sakınca olabilir?

– Öncelikle koliform bakterinin normal yaşam yeri kalın barsaktır, ağız değildir.
– İkincisi suda koliform bakteri bulundu diye o su hastalık yapar denmez; o suya dışkı karıştığını gösterir ve hastalığı olan insanların dışkılarının ve dolayısıyla dışkılarındaki hastalık yapıcı mikropların da suya karışabileceği düşünülür.
– Su klorlansın veya klorlanmasın, yapılan dezenfeksiyon işleminin yetersiz olduğunu ve o suda her ana hastalık yapıcı mikropların bulunabileceğini gösterir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yalova Sahilleri ” Koli Basili ” Tehditi Altında !
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!