Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın (GETAT) uygulamalarından biri olan Mezoterapi uygulaması Yalova Devlet Hastanesinde başladı. Uzm.Dr. Y.Murat Çokay ve Uzm.Dr.Zeynep Ergenç tarafından ağrı mezoterapisi başta olmak üzere, saç, leke, selülit gibi çeşitli alanlarda işlemler yapılabilecek.Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın (GETAT) uygulamalarından biri olan Mezoterapi uygulaması Yalova Devlet Hastanesinde başladı. Uzm.Dr. Y.Murat Çokay ve Uzm.Dr.Zeynep Ergenç tarafından ağrı mezoterapisi başta olmak üzere, saç, leke, selülit gibi çeşitli alanlarda işlemler yapılabilecek.
Uzm.Dr. Y.Murat Çokay ve Uzm.Dr.Zeynep Ergenç, Mezoterapi uygulanacak işlemler hakkında yaptıkları açıklamada.“ Mezoterapi çeşitli amaçlarla düşük dozda hazırlanan karışım ilaçların, Mezoterapi iğneleri ile derinin orta kısmına enjekte edilmesidir. Mezoterapi cilt kırışıklıklarında, leke, sivilce ve yara izlerinde, deri çatlaklarında, selülit tedavisinde, saç dökülmesinde, bölgesel zayıflamada, akut ve kronik ağrı sendromlarında uygulanır.” diyerek şu bilgileri aktardı.
Mezoterapi işlemi nasıl uygulanır?
Mezoterapi işleminden önce hastanın hekim tarafından muayene edilerek değerlendirilmesi gerektiğini ve uygun olan Mezoterapi yönteminin belirlenmesinin daha sağlıklı olacağını söyleyen Uzman Hekimlerimiz; “Mezoterapi amaca göre; kişinin yaşına, şikâyetlerine ve bu şikayetlerinin şiddetine, mevcut hastalıklarına ve tıbbi durumuna uygun olarak çeşitli maddelerin (ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, elementler, vitaminler, minareler vs.) belirli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan kokteyl karışımların Mezoterapi iğneleri ile cildin dermiş tabakasına verilmesi ile uygulanır. Uygulama öncesi; lokal anestezik kremler uygulanarak ağrı ve acı hissi, uygulama sonrasında da onarıcı kremler ile oluşabilecek şişlik, morluk gibi yan etkiler en aza indirilmektedir. Tedavi hastanın ihtiyacına göre, 7-10 gün aralıklarla toplam 3-5 seans olarak planlanmaktadır
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
“Mezoterapinin 4. Seanstan sonra etkisinin gözle görünür hale geldiğini ve seansların planlanan aralıklara uygun olarak devam edilmesinin tedaviyi daha başarılı kıldığını belirten Hekimlerimiz Mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini de şöyle sıraladı: “Uygulama sonrası ilk 24 saat yıkanmamalı. Duş ve banyo yapılmamalıdır. Aşırı güneşten kaçınılmalı hamam, sauna ve sıcak su uygulanmaları kullanılmamalıdır. Alkol alınmamalı, bol su içilmeli zorlayıcı, ağır egzersizlerden ve hareketlerden kaçınılmalı, havuz ve denize girilmemelidir. Uygulama yapılan vücut ise dar giysiler giyilmemeli, uygulama bölgesi yüzdeyse yoğun makyaj yapılmamalıdır”