haftanın maçı
RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ
RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ
  1. Haberler
  2. Yalova
  3. RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ

RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde vatandaşların sağlığını korumak amacıyla marketlerde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Şehir merkezinde yer alan zincir marketlerin de dahil olduğu bu denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatları, raf ve kasa fiyatlarının tutarlılığı, son kullanma tarihleri gibi kritik unsurlar kontrol altına alındı.

Ekiplerden Marketlerde Yoğun Denetim

Denetimler esnasında, raflarda yer alan ürünler tek tek incelenerek fiyat etiketleriyle karşılaştırıldı. Ürünlerin kasa fiyatları ile raf fiyatlarının uyumlu olup olmadığına bakıldı. Vatandaşların alışveriş esnasında haksız fiyat artışlarıyla karşılaşmaması ve bozuk ya da tarihi geçmiş ürünlere maruz kalmaması adına denetimler titizlikle sürdürüldü.

Özellikle bir zincir markette yapılan kontroller sırasında zabıta ekipleri, raf ömrünü 1 ay geçmiş çok sayıda gazlı içeceğin hala satışa sunulduğunu tespit etti. Ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesine rağmen raflarda yer alması, ekiplerin müdahalesine yol açtı. Tutanak tutulmasıyla birlikte, son kullanma tarihi geçmiş içeceklere el konuldu ve bu ürünler imha edilmek üzere marketten toplandı.

RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bu tür denetimlerin vatandaşların sağlığını korumak amacıyla düzenli olarak devam edeceğini vurgulayarak, halkı bilinçli olmaya davet etti. Vatandaşların alışveriş yaparken son kullanma tarihi geçen ürünlerle karşılaşmaları halinde durumu derhal 153 ihbar hattına bildirmeleri gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların da bu konuda dikkatli olmasının önemine değindi.

Zabıta Müdürlüğünden Uyarı: Dikkatli Olun!

Yapılan açıklamada Zabıta Müdürlüğü ekipleri, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atacak hiçbir duruma müsamaha göstermiyoruz. Bugün yapmış olduğumuz denetimde, bir zincir markette raf ömrü 1 ay geçmiş gazlı içeceklerin satışa sunulduğunu tespit ettik. İlgili ürünlere el koyup imha sürecini başlattık. Bu denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Vatandaşlarımızdan da alışveriş yaparken dikkatli olmalarını ve şüpheli bir durumla karşılaştıklarında 153 ihbar hattına başvurmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediyesi, bu tür denetimlerin halkın güvenliğini sağlamak ve haksız ticaretin önüne geçmek amacıyla düzenli olarak devam edeceğini belirtirken, özellikle tarihi geçmiş ya da fiyat farkı olan ürünlerin tespit edilmesinde vatandaş işbirliğinin önemli olduğuna dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
RAF ÖMRÜ 1 AY GEÇMİŞ GAZLI İÇECEKLER İMHA EDİLDİ
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!